Ένα μοναδικό ξενοδοχείο στην Άνδρο… μια ανάσα από την αμμουδιά!

post-title Αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο στην Άνδρο https://hotel-chryssiakti.gr/wp-content/uploads/eggonopoulos-1.jpg 2017-05-05 18:11:27 yes no Αναρτήθηκε από Kατηγορίες: Άνδρος, Αξιοθέατα, Εκθέσεις

Αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο στην Άνδρο

Αναρτήθηκε από Kατηγορίες: Άνδρος, Αξιοθέατα, Εκθέσεις
Αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο στην Άνδρο

Ένα αφιέρωμα στον επιφανή ποιητή και ζωγράφο Νίκο Εγγονόπουλο.

Αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο στην ΆνδροΤο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, ετοιμάζει για το καλοκαίρι 2017 ένα αφιέρωμα στον επιφανή ποιητή και ζωγράφο Νίκο Εγγονόπουλο. Εκατόν δέκα ζωγραφικά έργα και επιλεγμένα ποιήματά του θα αναδείξουν την ποιητική ευαισθησία και την έμφυτη εικαστική οπτική του. Στοιχεία που μαζί δημιούργησαν το εντυπωσιακό σε μέγεθος και πρωτοτυπία ζωγραφικό και λογοτεχνικό έργο του. Ζωγράφος, σκηνογράφος, ποιητής, καθηγητής του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, θεωρείται από τους βασικούς εκπροσώπους της γενιάς του ’30. Ένας από τους κύριους εκφραστές και πρωτοπόρος του υπερρεαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα.

“Ο λόγος του ποιητή και η πράξη του ζωγράφου, στην ενιαία, αδιάσπαστη ενότητα αποτελούν, όπως μας είναι ευρύτερα γνωστό, τον γνώμονα της καλλιτεχνικής δημιουργίας του διακεκριμένου ζωγράφου και ποιητή”. Αυτό γράφουν οι διοργανωτές για τον Νίκο Εγγονόπουλο. Για αυτόν που ταύτισε τη ζωή του με την τέχνη και τη θεώρησε ελιξίριο που καταξιώνει και διαιωνίζει τη ζωή.

Η κάθε πτυχή πλαισιώνεται με εμπεριστατωμένα κείμενα τα οποία συνέγραψαν με γνώση άνθρωποι που εμβριθώς γνωρίζουν το έργο και εμπεριέχονται στο δίγλωσσο συνοδευτικό κατάλογο των 290 σελίδων, όπου αναπαράγεται και το σύνολο των 110 έργων.

Αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο στην ΆνδροΣχετικά με τον Νίκο Εγγονόπουλο

Με ευφάνταστη ευρηματικότητα, με επινοητική δεξιότητα και λογιότητα, πνευματική επάρκεια και ψυχικό σθένος. Υπερέβη συμβατικούς περιορισμούς, δεσμεύσεις, με την ελευθερία με την οποία τον ενεθάρρυνε η υπερρεαλιστική διαλεκτική, το ύφος και το ήθος της. Αφέθηκε με ακαταπόνητο ζήλο και ακατάσχετη δημιουργική ορμή στην αναζήτηση νεοφανών εκφραστικών σχημάτων, μορφών, παραστάσεων και λεκτικών διατυπώσεων.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιουνίου – 1 Οκτωβρίου 2017
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 11.00-15.00 και 18.00-21.00, Δευτέρα 11.00-15.00,
Δευτέρα απόγευμα και Τρίτη κλειστά

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή Τ: 210 7252895 – 6
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Άνδρος Τ: 22820 22444

Φορτώνει…

Μετάβαση στο περιεχόμενο