Μπατσί στην Άνδρο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μπατσί στο νησί της Άνδρου

Το Μπατσί βρίσκεται στην Άνδρο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Κυκλάδες, μόλις δύο ώρες μακρυά από την Αθήνα. Η Άνδρος έχει όμορφη ακτογραμμή με πολλές υπέροχες παραλίες. Τα ψηλά βουνά, τα φαράγγια, τα μικρά και μεγάλα ποτάμια, καταπράσινες κοιλάδες και τα υπέροχα τρεχούμενα νερά θα σας συναρπάσουν.

Η Άνδρος είναι πράσινη και γεμάτη από δέντρα. Λόγω της μικρής της απόστασης από την Αθήνα, η Άνδρος είναι ιδανική επιλογή για γρήγορες αποδράσεις αλλά και πολυήμερες διακοπές.

ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Το γραφικό, παραδοσιακό χωριό

Το Μπατσί στην Άνδρο είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι. Βρίσκεται μόλις 9 χιλιόμετρα μακρυά από το Γαύριο και 27 χιλιόμερα από την Χώρα και εχει πολλά μπαρ, ταβέρνες και τουριστικά καταστήματα. Η κεντρική παραλία στο Μπατσί είναι οργανωμένη και έχει υπέροχη αμμουδιά. Κατευθυνόμενοι προς την Πίσω Βρύση, όπου σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση ζούσαν νεράιδες, καθώς και προς το Άνω Μπατσί, θα ανακαλύψετε πολλές ομορφιές στον παλιό οικισμό.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλίες στο Μπάτσιου

Παραλία Μπατσί: Η παραλία Μπατσί βρίσκεται μέσα στον οικισμό και είναι μια οργανωμένη, οικογενειακή παραλία με αρμυρίκια. Είναι ασφαλής για μικρά παιδιά και ιδανική για χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα.

Κολώνα: Μια μικρή ήσυχη, αμμώδης παραλία απέναντι από το Μπατσί με υπέροχη θέα στον οικισμό.

Στιβαρι: Μόλις ένα χιλιόμετρο από το πολυσύχναστο λιμάνι του Μπατσίου, αυτή η μικρή παραλία είναι ήσυχη και απομονωμένη, συνδυάζοντας βράχια, άμμο και βότσαλα – τόσο μέσα όσο και έξω από τη θάλασσα.

Αγία Μαρίνα: Στενή και αμμώδης παραλία Προσελκύει κυρίως οικογένειες και διαθέτει μια πολύ ωραία ταβέρνα χτισμένη πάνω στην άμμο.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Αρχαιολογικός Χώρος της Υψηλής Άνδρου

Η Υψηλή είναι ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς της πρώιμης Εποχής του Σιδήρου στο Νότιο Αιγαίο. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος του αστικού ιστού της αρχαϊκής φάσης της Ακρόπολης, καθώς και η οχύρωση της γεωμετρικής περιόδου. Στην ευρύτερη περιοχή της Υψηλής έχουν έρθει στο φως μεγάλες αγροικίες της ιστορικής περιόδου. Η αρχαία πόλη Υψηλή, στο Απροβάτου, ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Οι πρώτες ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικά αρχαία λείψανα, όπως ο ναός στο κέντρο της ακρόπολης, κτίρια και τμήμα του τείχους, καθώς και πολλά κινητά ευρήματα. Η ανασκαφή αποκάλυψε σημαντικά ευρήματα, πολύτιμα για τη γεωμετρική και την αρχαϊκή περίοδο στις Κυκλάδες και το Αιγαίο Πέλαγος γενικότερα.

ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης

Το Μουσείο στεγάζεται σε κτίριο της κοινότητας Παλαιόπολης, με τη χορηγία του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Η συλλογή του περιλαμβάνει γλυπτά, αγάλματα, νομίσματα και επιγραφές. Βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη θέση της αρχαίας πρωτεύουσας του νησιού, της Παλαιόπολης.

Τα σημαντικότερα εκθέματα είναι το μαρμάρινο λιοντάρι, το μαρμάρινο αγαλματίδιο της Αρτέμιδος και η μαρμάρινη πλάκα με τον μοναδικό σωζόμενο ύμνο στην Ελλάδα προς τιμήν της θεάς Ίσιδος. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Παλαιόπολης (15 χλμ. από το Γαύριο και 20 χλμ. από τη Χώρα).

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής

Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής ή Αγιάς είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι του νησιού και βρίσκεται ανάμεσα στο Γαύριο και το Μπατσί. Αρχικά, το μοναστήρι κατοικήθηκε από μοναχούς μέχρι το 1928. Αργότερα μετατράπηκε σε γυναικεία Μονή. Η εκκλησία του μοναστηριού είναι βυζαντινού ρυθμού με ξυλόγλυπτο τέμπλο. Θα βρείτε επίσης μια φανταστική βιβλιοθήκη με βιβλία και χειρόγραφα. Το μουσείο με τα ιερά άμφια και σκεύη και μια μικρή συλλογή προϊστορικών εργαλείων σίγουρα θα σας καταπλήξει. Το μοναστήρι γιορτάζει την Παρασκευή του Πάσχα.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Μονοπάτια πεζοπορίας κοντά στο Μπατσί

ΝΟ. 9A

Αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης - (Κυκλική)

Μια καταπληκτική κυκλική διαδρομή για την εξερεύνηση του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης, της αρχαίας πρωτεύουσας της Άνδρου για πάνω από μια χιλιετία. Ενδιαφέροντα σωζόμενα λείψανα, κατάφυτα τμήματα της διαδρομής, υπέροχη θέα στην ακτογραμμή και την εντυπωσιακή οροσειρά του Πετάλου. Η παρθένα παραλία της Παλαιόπολης με τον βυθισμένο αλλά ορατό αρχαίο κυματοθραύστη είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα. Το συνδετικό τμήμα της διαδρομής οδηγεί στο κύριο πεζοπορικό μονοπάτι που συνδέει το Άνω Απροβάτου μέσω της Άνω Παλαιόπολης με το Πιτρόφο και τις Στραπουργιές.

Πρόσβαση: Ακολουθήστε το δρόμο από το Γαύριο προς την Παλαιόπολη, στον κάθετο δρόμο προς την παραλία απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Κατάσταση της διαδρομής: Προσβάσιμη με βλάστηση κατά τόπους.

ΝΟ. 11

Μπατσί - Κατάκοιλος - Άνω Κατάκοιλος - Άρνη

Όμορφη διαδρομή από την τουριστική ακτογραμμή προς την αγροτική ενδοχώρα.

Πρόσβαση: Ακολουθήστε το δρόμο από το Γαύριο προς το Μπατσί, στρίβοντας προς την Κατάκοιλο, σε έναν κάθετο τσιμεντένιο δρόμο παράλληλα με το σπίτι.

Κατάσταση διαδρομής: Προσβάσιμη με στενά δρομάκια στην Άρνη

BOOK NOW

Κάντε κράτηση απευθείας από την ιστοσελίδα μας για να εξασφαλίστε την καλύτερη τιμή.

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens

 This will close in 10 seconds

Μετάβαση στο περιεχόμενο