Η παραλία Άχλα στην Άνδρο είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας και βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, θα το βρείτε στο χωριό Βουρκωτή, αρκετά κοντά στη Χώρα. Η παραλία τελειώνει μετά από ένα χωματόδρομο που ξεκινά αμέσως μετά τη Βουρκωτή. Μόλις φτάσετε, θα εκπλαγείτε πραγματικά. Τα τελευταία μέτρα μέχρι να κατεβείτε στο δρόμο θα σας φαίνονται σαν όνειρο λόγω της απίστευτης θέασης αυτής της όμορφης, μοναδικής παραλίας.

Παραλία Άχλα στην Άνδρο – Προσέγγιση από τη θάλασσα

Η παραλία Άχλα στην Άνδρο είναι επίσης προσβάσιμη από τη θάλασσα, σε μια φανταστική διαδρομή. Η θάλασσα προσθέτει ένα μοναδικό στοιχείο στην όλη εμπειρία και οι βραχονησίδες και οι βράχοι κάνουν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα θαλασσινή. Οι ήχοι των κυμάτων που χορεύουν με έναν υπέροχο ρυθμό δημιουργούν μια αξέχαστη μελωδία. Το χρυσό χρώμα του ήλιου με το γαλάζιο της θάλασσας δημιουργούν τον πιο όμορφο πίνακα. Τα θαλασσοπούλια που πετούν κατά μήκος της θάλασσας είναι ο καλύτερος φίλος σας σε αυτό το ταξίδι.

Μόλις φτάσετε στην παραλία Άχλα στην Άνδρο, το συναίσθημα της κατάδυσης στα υπέροχα νερά της θα είναι ανεξέλεγκτο. Τα βότσαλα σε συνδυασμό με τη χρυσή αμμουδιά και την τιρκουάζ θάλασσα κάνουν τα μάτια σας να “γεμίζουν” θέαμα.

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα

Η παραλία Άχλα στην Άνδρο, εκτός από τα όμορφα νερά της, έχει να προσφέρει σημαντικό βιότοπο για τα νησιά των Κυκλάδων. Τα νερά του ομώνυμου ποταμού χύνονται στη θάλασσα ακόμη και το καλοκαίρι, προερχόμενα από τον πλάτανο πίσω από την παραλία.

Μικροί καταρράκτες δημιουργούν μικρές λίμνες με παγωμένα νερά για δροσιστικές βουτιές το καλοκαίρι. Τα αιωνόβια πλατάνια και το καταπράσινο τοπίο δημιουργούν μια μοναδική εικόνα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο νησί των Κυκλάδων. Εκεί φιλοξενούνται νεροχελώνες, κουνέλια, υπέροχα πουλιά και εξωτικά έντομα όπως λιβελούλες και πολύχρωμες πεταλούδες.