Ένα μοναδικό ξενοδοχείο στην Άνδρο… μια ανάσα από την αμμουδιά!

?>
post-title Παραλία Άχλα | Ένας μοναδικός προορισμός https://hotel-chryssiakti.gr/wp-content/uploads/paralia_axla_1-768x256-1.jpg 2023-07-10 16:25:01 yes no Αναρτήθηκε από Kατηγορίες: Άνδρος, Παραλίες

Παραλία Άχλα | Ένας μοναδικός προορισμός

Αναρτήθηκε από Kατηγορίες: Άνδρος, Παραλίες
Παραλία Άχλα | Ένας μοναδικός προορισμός

Η παραλία Άχλα στην Άνδρο χαρακτηρίζεται ως μια από τις ομορφότερες στην Ελλάδα και βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού. Πιο συγκεκριμένα θα την βρείτε κάτω από το χωριό της Βουρκωτής, αρκετά κοντά στην Χώρα του νησιού. Η παραλία καταλήγει μετά από έναν χωμάτινο δρόμο που ξεκινά λίγο μετά την Βουρκωτή. Αν θέλετε να φτάσετε στην παραλία Άχλα οδικώς, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τους ντόπιους για την κατάσταση του δρόμου, καθώς λόγω των καιρικών φαινομένων του χειμώνα ενδέχεται να είναι σε κακή κατάσταση. 

Μόλις φτάσετε η εικόνα που θα αντικρίσετε θα μείνετε πραγματικά έκπληκτοι από το θέαμα. Τα τελευταία μέτρα μέχρι να κατεβείτε τον δρόμο θα φαντάζουν ονειρικά, λόγω της απίστευτης θέας αυτής την πανέμορφης, μοναδικής παραλίας. 

Παραλία Άχλα στην Άνδρο – Προσέγγιση εκ θαλάσσης

Η Παραλία Άχλα στην Άνδρο μπορεί να προσεγγιστεί και εκ θαλάσσης, σε μια φανταστική διαδρομή. Η θάλασσα δίνει ένα ξεχωριστό στοιχείο σε όλη την εμπειρία και οι βραχονησίδες και τα βράχια καθιστούν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ναυτική. Οι ήχοι από τα κύματα που χορεύουν με υπέροχο ρυθμό, δημιουργούν μια αξέχαστη μελωδία. Το γαλάζιο, το μπλε και το χρυσό χρώμα του ήλιου δημιουργούν τον ομορφότερο πίνακα ζωγραφικής. Τα θαλασσοπούλια που πετούν κατά μήκος της θάλασσας αποτελούν τον καλύτερο φίλο σας σε αυτήν την διαδρομή. 

Μόλις φτάσετε στην παραλία Άχλα στην Άνδρο, το συναίσθημα να βουτήξετε στα υπέροχα νερά της δεν θα είναι διαχειρίσιμο. Το βότσαλο σε συνδυασμό με την χρυσαφένια αμμουδιά και το τυρκουάζ της θάλασσας κάνουν τα μάτια σας να “χορτάσουν” θέαμα. 

Από τις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα

Η παραλία Άχλα στην Άνδρο εκτός από τα υπέροχα νερά έχει να προσδώσει και έναν σημαντικό βιότοπο για τα νησιά των Κυκλάδων. Τα νερά του ομώνυμου ποταμού καταλήγουν στην θάλασσα ακόμα και το καλοκαίρι, προερχόμενος από το πλατανόδασος που βρίσκεται πίσω από την παραλία. 

Μικροί καταρράκτες δημιουργούν μικρές λίμνες με παγωμένα νερά για δροσιστικές βουτιές το καλοκαίρι. Τα αιωνόβια πλατάνια και το καταπράσινο τοπίο δημιουργούν μια μοναδική εικόνα που όμοιά της δεν υπάρχει σε άλλο νησί των Κυκλάδων. Νεροχελώνες, λαγοί, υπέροχα πουλιά και εξωτικά έντομα όπως λιβελούλες και πολύχρωμες πεταλούδες έχουν την τιμητική τους. 

Φορτώνει…

Μετάβαση στο περιεχόμενο