Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου Andros Trail Race, σε λίγες ημέρες περιμένουμε την έναρξη του 2ου Andros Trail Race 2017. Ο αθλητικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Συνδέεται στενά με τη φύση και τις δραστηριότητες αναψυχής. Η επαφή με το φυσικό μας περιβάλλον πραγματοποιείται μέσω πολλών αθλητικών δραστηριοτήτων. Andros Trail Race – το ορεινό τρέξιμο έχει μη ανταγωνιστικό χαρακτήρα και βάση αναψυχής μέσω του αθλήματος.

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017, είναι η μέρα για τους λάτρεις της φύσης, των βουνών και της θάλασσας. Θα απολαύσουν δύο μοναδικούς αγώνες στα μονοπάτια της Άνδρου, 10 και 24 χιλιομέτρων. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Andros Trail Race (Trekking Andros & Outdoor Activities) σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Άνδρου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του νησιού, οι πεζοπορικές διαδρομές, ο εναλλακτικός τουρισμός και η διάδοση του αθλητισμού.

Andros Trail Race για παιδιά

Ο φετινός αγώνας Andros Trail Race εμπλουτίστηκε με δύο παράλληλους αγώνες, 5 χιλιομέτρων και 1 χιλιομέτρου για παιδιά. Θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από τις επίσημες και κύριες εκδηλώσεις. Η Κύρια Μεγάλη Διαδρομή 24 χιλιομέτρων και η Κύρια Μικρή Διαδρομή 10 χιλιομέτρων. Από τη χαρά του τρεξίματος, την επαφή με τη φύση και τον ευγενή ανταγωνισμό δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε τους μικρούς μας φίλους. Έτσι, ετοιμάσαμε επίσης μια διαδρομή για νέους φέτος. 1 χλμ. για τους… αθλητές που θέλουν να πάρουν την πρώτη τους γεύση από το ορεινό τρέξιμο. Με μικρούς λόφους και λίγες σκάλες. Όλα τα παιδιά από 6 έως 17 ετών μπορούν να έρθουν σε επαφή με το τρέξιμο!

Αndros Trail Race 2017 βραβεία

3 διαφορετικά υλικά, 3 διαφορετικοί καλλιτέχνες! Σύρμα, Ξύλο και Πυλός και τρεις καλλιτέχνες από την Άνδρο που κάνουν τα βραβεία για τα τρία 24km, 10km και 5km του Andros Trail Race: ο Χρήστος Ευσταθίου, ο Γιώργος Ελευθερίου και η Κατερίνα Κοντού. Γεννημένοι σε διάφορα μέρη της Άνδρου, ο καθένας αγαπούσε το δικό του υλικό για να δουλέψει με τα χέρια του. Εμπιστευτήκαμε το ταλέντο τους και τους αφήσαμε να δημιουργήσουν μοναδικά και χειροποίητα βραβεία για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον δεύτερο αγώνα του 2017.